XV Ochocki Dzień Wolontariusza za nami.

W dniu 03 grudnia 2018 obchodziliśmy Dzielnicowe Święto – Wolontariat z Ochotą. Już po raz 15 spotkaliśmy się w gronie ochockich instytucji i organizacji pozarządowych, by wspólnie uczcić pracę tych, którzy poświęcają swój czas, umiejętności i wiedzę pracując bezinteresownie, z potrzeby serca, na rzecz osób i grup społecznych wymagających różnorodnego wsparcia.Gościnne progi Hotelu Sobieski sprawiły, że wszyscy czuliśmy się wyjątkowo.Było uroczyście, serdecznie, radośnie i kolorowo. Pani Burmistrz wraz z Zarządem Dzielnicy i Dyrektorem Hotelu wręczali wyróżnionym wolontariuszom i aktywnym mieszkańcom pamiątkowe Anioły, kwiaty i dyplomy. Dla wszystkich pozostałych wolontariuszy obecnych na sali drobne upominki przygotowało Stowarzyszenie Wiara i Nadzieja. Artystyczne doznania zapewnił  Młodzieżowy Domu Kultury „Ochota”, prezentując wspaniałe, wokalne widowisko. Elegancka oprawa i smaczny poczęstunek były miłym dodatkiem do tego wyjątkowego wydarzenia. Doświadczenie, które na długo pozostanie w naszej pamięci – Ochota jest pełna ludzi dobrej woli.

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji ?

Święto wolontariusza przypada kalendarzowo w dniu 5 grudnia. W tym roku, w ramach dzielnicowych obchodów,  świętowaliśmy je nieco wcześniej, jednakże w instytucjach i organizacjach nadal jesteśmy w trakcie obchodów. Wszystkim naszym Wolontariuszom serdecznie dziękujemy za wkład pracy, za zaangażowanie z serca płynące. Dziękujemy Wam za poświęcany czas, za cierpliwość i uśmiech.
Za to, że nie rezygnujecie gdy jest ciężko, że trwacie przy nas i wspieracie w trudnych chwilach.
To dzięki Waszej pomocy czujemy się zmotywowani do pokonywania kolejnych wyzwań.

DZIĘKUJEMY WAM ?

Zarząd i podopieczni Fundacji -ECHO-