Pikniki

26 września 2015 roku w Parku  Szczęśliwckim miały miejsce XIII Rodzinny Piknik Integracyjny oraz VII Targi Ochockich Organizacji Pozarządowych.

Otwarcia uroczystości dokonali burmistrz Katarzyna Łęgiewicz oraz zastępca Komendanta Rejonowego Policji Warszawa III mł. inspektor Piotr Rączkowski, a także koordynator pikniku Hanna Gęściak-Wojciechowska .Byli obecni również zastępcy burmistrza – Krzysztof Kruk i Grzegorz  Wysocki. Fundacja-ECHO- była, jak co roku, współorganizatorem imprezy.

W tym roku pogoda nie dopisała, ale nasi mali podopieczni wraz z rodzinami, młodzież z ECHA, studentki, licealistki dzielnie uczestniczyli w tym wydarzeniu. Przepyszne, pachnące ciasta przyciągały mnóstwo ludzi. Nasze stoisko było pełne. Ze sprzedaży wypieków, które wykonali i przynieśli (jeszcze ciepłe) rodzice wraz z dziećmi z ECHA zarobiliśmy
545 zł !!!!!!!!!!! Świetnie, będą fundusze na środki czystościowe, materiały biurowe, troszkę na czynsz.

Kilka historycznych ciekawostek z Pikniku: Kubie, w naszym namiocie, podczas Pikniku wypadł mleczny ząb- Gratulacje!!!

Rodzina Adasia ostatni raz była na Pikniku w takim „stanie”- w niedzielę 27 września   na świt przybył  wspaniały Michałek- Gratulacje !!!

Jak co roku na Pikniku różne organizacje  oferowały wiele atrakcji dla dzieci
i dorosłych; warsztaty plastyczne, ścieżki sensoryczne, malowanie twarzy, pokazy pierwszej pomocy oraz ratownictwa medycznego, a także zajęcia sportowe ścianka wspinaczkowa. Można było zmierzyć sobie ciśnienia krwi, glukozy, BMI oraz analizę zawartości CO2
w wydychanym powietrzu wykonywane za pomocą smokolajzera.

Na scenie odbywały się koncerty i pokazy, a o godzinie 14.00 obejrzeliśmy musztrę paradną wykonana przez żołnierzy z Batalionu Reprezentacyjnego Wojska Polskiego. Nie zabrakło również, kawy, herbaty, drożdżówek i tradycyjnej gorącej grochówki.

Dziękujemy Wszystkim, którym chciało się przyjść w tą pochmurną sobotę  na Piknik, rozstawić razem namiot (dziękujemy za pomoc wolontariuszom i zaprzyjaźnionym Koalicjantom z Ochoty), postać na stoisku ECHA i we wspaniałej atmosferze spędzić czas razem z nami. To był Piękny Dzień.

Dziękuję Aleksandra Włodarska vel Głowacka

[embpicasa id=”6203169116212746065″]

obejrzyj program i mapkę z Pikniku w PDF:
w