Wieczory Wigilijne

Relacja z Wieczoru Wigilijnego

18 grudnia 2015 roku w siedzibie Fundacji -ECHO- uczestniczyliśmy w niezwykłym Wieczorze Wigilijnym. Przywitały nas Życzeniami Świątecznymi Aleksandra Włodarska vel Głowacka i Anna Olesiejuk. Następnie wystąpili aktorzy teatru „Maskarada”. Obejrzeliśmy przepiękny, zabawny spektakl pt.„Elfy i fabryka prezentów”. W trakcie przedstawienia podopieczni Fundacji  ozdabiali papier do pakowania prezentów, a potem razem zawijali w niego ogromne paczki. Można było również zrobić pudełko na prezenty dla siebie i zabrać je do domu. Śmiechu i radości nie było końca. Nagle ktoś zawołał Mikołaja. I za chwilę już wszyscy skandowali Mikołaju!!! Mikołaju !!!… W drzwiach pojawił się Mikołaj z wielkim workiem prezentów. Wszystkie dzieci otrzymały upominki. Mikołajowi pomagali: Pan Daniel z Firmy Qpharma oraz Pani Ania i  Pani Aleksandra z zarządu PFPDN-ECHO-. Po obejrzeniu tego, co zawierały paczki świąteczne, wszyscy zostali zaproszeni na słodki poczęstunek. Wspaniały, pełen wrażeń Wieczór Wigilijny dobiegł końca.

Dziękujemy Bardzo Serdecznie Właścicielom i Pracownikom Firmy Qpharma, którzy ufundowali część prezentów i pomogli je spakować. Jesteśmy wdzięczni za Wasze serca otwarte na problemy naszych podopiecznych. To ważne, że tego dnia byliście z nami.

2 logo mallePrint

Dziękujemy!!!!!

Dziękujemy naszemu Wolontariuszowi Hubertowi Gajewskiemu, który wystąpił w roli Mikołaja. Hubercie, Twój  kunszt aktorski został zauważony i doceniony. Dziękujemy i życzymy powodzenia na deskach teatru !!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziękujemy Teatrowi Maskarada za Wspaniały występ, który był połączony z integracyjnymi zabawami. Tematyka, dynamika, wspólne rysowanie i zawijanie prezentów sprawiło, że nie było to zwykłe przedstawienie teatralne, lecz wspólne tworzenie i przeżywanie bajki.

Dziękujemy!!!!!!!!!!!

Wieczór Wigilijny odbył się w ramach projektu pt.  „Usłysz i zobacz: dźwięk, melodię i słowa – stymulacja rozwoju osób niesłyszących. Realizacja w Ośrodku Wsparcia PFPDN –ECHO-„ Projekt współfinansuje  Miasto Stołeczne Warszawa.

logo_biale_wspolfinansowanie

[embpicasa id=”6252920905707196753″]